Visie

Contact is voor mensen net zo belangrijk als zuurstof en water. Een mens is onlosmakelijk onderdeel van zijn omgeving die gezin, werk en de rest van de wereld omvat. Veel psychische problemen ontstaan wanneer het contact met je omgeving verstoord is en je niet in staat bent dit te herstellen.

We schenken niet alleen de aandacht aan de problemen maar ook hoe jij deze ervaart, welke betekenis ze hebben, hoe ze je beïnvloeden en hoe je er mee om gaat. Door hiermee in contact te komen kunnen gevoelens maar ook patronen zichtbaar worden en daarmee ook het verlangen te groeien dat inherent is aan ieder mens.

Wanneer je gedachten, verlangens of gevoelens die je misschien nooit met een ander hebt gedeeld, bereid bent te onderzoeken, dan is het belangrijk dat die ander veilig voor je is. Dat hij je niet veroordeelt en kan dragen wat je aan hem vertelt. De ander moet een beetje kunnen meegaan in jouw belevingswereld zonder zichzelf er in kwijt te raken. Om deze reden is de relatie een belangrijk onderdeel van het herstel. Juist in deze relatie worden patronen zichtbaar en kan de ander zichzelf ervaren.

Wanneer de ander veilig genoeg is kun je ook wat risico nemen, eens experimenteren met nieuw gedrag, een nieuwe uitdaging aan gaan. Want hoewel ondersteuning van groot belang is, is het ondersteunen van jezelf in de wisselwerking met je omgeving nog belangrijker. Samen kijken we naar hoe je dit doet en vooral, wanneer je er mee stopt. Dit proces is boeiend, soms pijnlijk en confronterend maar vooral ook humoristisch en uiteindelijk bevrijdend.

“Je gaat het pas zien als je het doorhebt.”
– Johan Cruyff

Contact met Stille Wateren Vraag offerte aan