Over mij

Mijn naam is Arie Hoek. Ik ben al bijna 20 jaar werkzaam als therapeut en trainer binnen GGZ-instellingen en heb daarnaast sinds 2012 een eigen praktijk en trainingsbureau, hetgeen me vanaf 2015 fulltime bezig houdt. Ik woon in Poortugaal met mijn vriendin, dochters en hond aan de rand van de polder maar heb mijn praktijk in Rotterdam in de Provenierswijk, net achter Centraal Station. Ik geniet er enorm van om met menselijke processen bezig te zijn en laat me graag inspireren door boeken, muziek, films en een goed glas wijn.

Opgeleid als psychosociaal counselor bij de SPSO te Utrecht begon ik jaren geleden in de TBS-kliniek. Vanuit daar heb ik me laten opleiden als gestalttherapeut bij de NSG in Amsterdam. Vanuit mijn rol als trainer en de wens om meer uit mijn trainingen te kunnen halen ben ik een opleiding psychodrama gaan volgen bij het instituut voor psychodrama te Utrecht. Deze opleidingen vulden elkaar prachtig aan en zijn de basis geworden voor mijn ervaringsgerichte werken. Binnen de forensische psychiatrie ben ik opgeleid tot gezinstherapeut (FFT-functional family therapy) en later tot landelijk erkend supervisor FFT. Ik heb het geluk gehad om mijn eerdere opleidingen ook te kunnen vertalen naar deze geweldige gezinsinterventie welke ook vooral gericht is op processen die aan gedrag ten grondslag liggen. Vanuit hier ben ik de basistraining EFT (emotionally focussed therapy) gaan volgen hetgeen een prachtige aanvulling is in de behandeling voor koppels en volledig aansluit bij het ervaringsgerichte werken. Naast deze interesses ben ik ook regelmatig te vinden bij het Jungiaans instituut te Nijmegen voor de diepere lagen in de mens.

Mocht je kennis willen maken met mij of meer willen weten voor je de stap waagt neem dan gerust contact met me op of kom een keer langs.